Lahmacun ( τουρκική προφορά: [lahmadʒun] ) ή lahmajoun ( Αρμενίων լահմաջուն lahmaǰun ή լահմաջո lahmaǰo ), από αραβικά : لحم بعجين , Lahm bi'ajīn. Αποτελείται από ένα στρογγυλό, λεπτό κομμάτι της ζύμης που ολοκληρώνεται με κιμά (συνήθως βόειο κρέας και αρνί ).Το Lahmacun συχνά σερβίρεται πασπαλισμένο με χυμό λεμονιού και τυλίγεται γύρω από τα λαχανικά , συμπεριλαμβανομένων των τουρσί , ντομάτες , πιπεριές , κρεμμύδι , μαρούλι και μαϊντανό ή κόλιαντρο.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου